Menu

Ga jij de uitdaging aan?

Waterskiën in Gelderland

Bij BetuweStrand Recreatie gunnen we iedereen de kick van het waterskiën. Onze waterskibaan is bij uitstek geschikt voor beginners die het waterskiën nog moeten leren. Je zult de adrenaline door je lichaam voelen gieren als je je eerste rondje op de waterski's maakt. Ook de gevorderde waterskiërs of wakeboarders kunnen op onze baan hun skills verbeteren. Durf jij de Kicker al aan?

Onze professionele instructeurs zorgen ervoor dat je het waterskiën in een uurtje onder de knie hebt. Het is makkelijk en veilig voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Personen van 8 t/m 14 jaar kunnen enkel onder toezicht van een volwassen begeleider gebruikmaken van de waterskibaan.  

Laat je waterskiën of wakeboarden liever links liggen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom op het strand of in het Beach House. Vanuit hier kun je alle capriolen perfect zien.

Wat is een waterskibaan?

Het is te vergelijken met waterskiën achter een boot, alleen word je nu voortgetrokken door een kabel. Na de start volg je een rechthoekig traject over het recreatiemeer. Tenminste, als je geen fouten maakt... want dan is het even zwemmen om het weer opnieuw te proberen. Succes!

Tarieven Openingstijden

Boek nu online je ticket!

Het werkt heel eenvoudig... Je reserveert een plekje op onze waterskibaan via de knop "Reserveren". Via ons online boekingsysteem kun je stap voor stap aangeven hoe lang en met hoeveel personen je wilt komen waterskiën. Neem je reserveringsbevestiging mee naar de receptie, meld je aan, haal je waterski's en zwemvest op en je bent klaar voor de start. 

Vanaf de startplek word je meegenomen door een skilijn en ga je met een lekker vaartje van ongeveer 30 km/u over het water, samen met nog een paar andere skiërs. Heb je de smaak te pakken? Dan hebben we ook abonnementen voor een weekend, week, maand of het gehele seizoen. Check de "Tarieven" voor een compleet overzicht.

Tips voor beginners

  • Koop een 2 urenkaart, dan heb je lekker de tijd.
  • Bekijk de instructievideo op onze website.
  • Trek je mooiste zwemkleding aan of huur bij kouder weer een wetsuit.
  • Pak 2 ski’s en maak deze nat. Trek de ski’s pas aan op het blauwe gedeelte van de mat.
  • Bij de start ga je diep gehurkt zitten met gestrekte armen. Blijf de eerste 25 meter in gehurkte houding zitten en ga daarna langzaam staan met licht gebogen knieën en gestrekte armen.
  • Ongeveer 70 meter voor de bochten geef je veel druk op je rechter ski, waardoor je naar links gaat. Passeer de boei aan de rechterkant.
  • Als je valt, ga dan zo snel mogelijk uit de baan van de andere skiërs.

Waterskiën met je vrienden of een kidsparty?

Wij hebben een aantal leuke arrangementen. Wil je tijdens het waterskiën even lekker borrelen met je vrienden? Dan hebben wij voor jou een heerlijk borrelarrangement. Of lijkt het je leuk om een vrijgezellenfeest bij ons te vieren? Er is voor ieder wat wils! Check onze speciale arrangementen en beleef een onvergetelijke dag op BetuweStrand Recreatie. 

Groepsuitjes

Personeelsuitje

Heb je al eens nagedacht over waterskiën als personeelsuitje? Waterskiën bij BetuweStrand is zeker een origineel personeelsuitje in Gelderland waar nog lang over nagepraat zal worden! Waterskiën is voor iedereen leuk om te doen, ongeacht het niveau. We begeleiden beginners die het waterskiën nog moeten leren, maar we zorgen ook dat de mensen die het al wel kunnen zullen worden uitgedaagd! 

We hebben een aantal mooie arrangementen samengesteld, zodat jullie voor of na het waterskiën kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner. Kies bijvoorbeeld uit een combinatie tussen waterskiën of wakeboarden met een 12 uurtje lunch, een BetuweBoulevard Diner of het Ski, eat and greet arrangement waarbij je samen geniet van een grillbuffet en onbeperkt drankjes. Gezelligheid gegarandeerd!

Bekijk hier de verschillende personeelsuitjes en arrangementen

Aanvullende informatie

  • Honden zijn niet toegestaan rondom de waterskibaan, ook niet van bezoekers.
  • Iedereen die gebruik maakt van de waterskibaan gaat akkoord met het gebruikersreglement.
  • Kids uurtje? Kijk op ons recreatieprogramma!